هفته سوم بورس چگونه گذشت؟ در بورس چه گذشت؟سومین هفته مرداد ۹۹ با قرمز پوش شدن بازار سرمایه شروع شد و بازار ارز و سکه همسو با دیگر بازارهای مالی کاهش قیمت را تجربه کرد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۲ مرداد) از کانال دو میلیون واحد عقبنشینی کرد و به عدد یک میلیون و ۹۷۵ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته بیش از دو درصد افت را تجربه کرد.
شاخص بورس در معاملات هفته جاری ۵۹ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۱۵ مرداد ماه) با عدد دو میلیون و ۳۴ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۲۲ مرداد ماه) به عدد یک میلیون و ۹۷۵ هزار واحد رسید.
همچنین شاخص کل (هموزن) در پایان هفته گذشته ۵۳۱ هزار و ۸۶۰ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۵۱۲ هزار و ۱۱ واحد و شاخص قیمت (هموزن) از ۳۴۹ هزار و ۱۰۹ واحد به عدد ۳۳۶ هزار و سه واحد رسید.
در چهار روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، ملی صنایع مس ایران، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، سرمایه گذاری غدیر، بانک صادرات ایران، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت بندرعباس در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
همچنین نمادهای لاستیک یزد (پیزد)، سرایه گذاری پویا (وپویا)، مخابرات ایران (اخابر)، فرآورده ذغال سنگ پرورده طبس (کپرور)، عمران و توسعه شاهد (ثعمرا)، ویتانا (غویتا)، نوسازی و ساختمان تهران (ثنوسا)، محور خودرو (خمحور)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر)، نوش مازندران (غنوش)، سرمایه گذاری سیمان تامین (سیتا)، ذغال سنگ نگین (کطلبس)، صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود (کشرق)، قند نیشابور (قنیشا)، لیزینگ ایرانیان (وایران)، پست بانک ایران (وپست)، فولاد سپید فراب کویر (کویر)، لیزینگ ایرا و شرق (ولشرق)، حفاری شمال (حفاری)، زر ماکارون (غزر)، لیزینگ خودرو غذیر (ولغدر) و بانک پارسیان (وپارس) جزء مثبتترین نمادهای بازار بورس بودند.
در هفتهای که گذشت، سایپا (خساپا)، مس باهنر (فباهنر)، پتروشیمی غدیر (شغدیر)، سرمایهگذاری آوا نوین (وآوا)، دارویی ره آورد تامین (درهآور)، صنعتی پیام (لپیام)، فروسیلیس ایران (فروس)، ایران ارقام (مرقام)، تلیسه نمونه (تلیسه)، سرمایهگذاری ایران خودرو (خگستر)، دارو امین (دامین)، آسیا سیر ارس (حآسا)، بیمه آسیا (آسیا)، کاغذ پارس (چکاپا)، دارویی برکت (برکت)، پاکدیس (غدیس)، داروسازی آوه سینا (داوه)، تامین مسکن جوانان (ثجوان)، سرمایهگذاری صنعت بیمه (وبیمه)، پتروشیمی فنآوران (شفن) و سرمایه گذاری پردیس (پردیس) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.
هفته پیش رو چگونه پیش بینی میشود؟
در نظرسنجی این هفته تجارتنیوز، شش نفر از کارشناسان خبره شرکت کردند که همه آنها نظر به مثبت بودن بازار در هفته پیشرو داشته و گروههای بانک، فلزات، پتروشیمی و دارویی ها را جزو صنایع پیشرو در بورس این هفته عنوان کردهاند.
کارشناسان در حالی بازار هفته پیشرو را مثبت پیشبینی کردهاند که سیگنالها و اخبار مثبت موجود نیز پیشبینی مثبت بودن بازار را تقویت میکنند. از وعده گشایش اقتصادی رئیس جمهوری گرفته، تا عیدی دولت برای سهام عدالت، افزایش قیمت طلا و نفت و پیگیری ارزهای صادراتی سیگنالهای مثبت برای بازار سهام هفته آینده هستند.
دلبری بیان کرد: طبق دستور العمل سازمان بورس و اوراق بهادار صندوقهای سرمایهگذاری موظف شدند که حجم سهامهای موجود در پتروشیمی را کاهش دهند و حداکثر فروش این سهامها را به ۵ درصدبرسانند که این موضوع در بازار سبب ایجاد فشار در فروش میشود.
او تصریح کرد: الگویی که در صندق واسطه گری اول (دارا اول) بود به این صورت است که حدود ۲ هفته مهلت پذیرهنویسی داشت و تقریبا به میزان ۰.۳ سهام آن به فروش رفت و با بازدهای مناسب ۱۳۰ درصدی بازگشایی شد و انتظار میر فت این الگو در دارا دوم تکرار شود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اگر روند ۳ ماهه گذشته بازار سرمایه را بررسی کنیم به این نتیجه میرسیم که صنعت خودرو و صنعت پالایشی جزو پر بازدهترین سهامها بودنند اما ناهماهنگی هایی که در دولت اتفاق افتاد این پیام را به سرمایهگذاران رساندکه الگوی اتخاذ شده برای دارا دوم تکرار نخواهد شد به همین دلیل سومین هفته مرداد ۹۹ جزو معدود روزهایی بود که شاهد اُفت شدید در شاخص کل بورس بودهایم.
دلبری گفت: علارغم اینکه در این هفته رشد شاخص منفی بود و در نخستین روز هفته به مناسبت عید غدیر خم تعطیل رسمی بود اما میزان ارزش معاملات روند خوبی را دنبال کرد و به طور میانگین روزانه ارزش معاملات ۲۶ میلیارد تومان بوده است که این رقم خوبی برای بازار سرمایه است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: روند شاخص کل بورس به ۲ عامل شامل میزان ورود نقدیگی و عرضه سهام بستگی دارد که ورود منابع در این هفته روزانه به میزان یک تا ۲ هزار میلیارد تومان بود ه است که این رقم خوبی برای دوران اُفت شاخص بورس بود البته میزان عرضه سهام در بازار سرمایه در حال تقویت است به طوری که در چند روز اخیر شاهد آزادسازی مرحله دوم سهام عدالت بودهایم و همچنین دولت بخشنامهای را ارائه کرده است که نهادهای عمومی میزان سهامهای شناور خود را افزایش دهند و این نکته را نباید فراموش کرد که بازگشایی سهام عدالت استانها میتواند عرضه سهام را تقویت کند.
او افزود: معتقدم در ۵ ماه گذشته به طور متوسط ورود نقدینگی روزانه به میزان یک تا ۲ هزار میلیارد تومان بوده است که روند متعادلی داشته است و عرضه سهام در بورس نوسانهای موجود در بازار سرمایه را تعیین میکند البته قیمتهای جهانی و اخبار مربوط به ویروس کرونا در بازار تاثیرگذار خواهد بود چرا با شنیده شدن ثبت واکسن ضد ویروس کرونا توسط روسیه شاهد تغییرات شدید قیمتی در بازار جهانی بودهایم.
بنابراین امید میرود که با خبرهای خوشی که به گوش رسیده و قطعی شدن عرضه دارادوم، فشار عرضه و هیجان فروش توسط مردم از بین برود و هفته اخر مردادماه بازاری مثبت داشته باشیم و بسیاری از سهم ها صف خرید تشکیل دهند که طبق نظر سنجی هم که در بالا به آن اشاره شد پالایشی ها،فلزات اساسی و بانکی جزء گروه های پر بیننده و پرتقاضا باشند.
شاید این مطلب جالب باشد:عوامل ریزش بورس در چندروز اخیر